dinsdag 10 oktober 2017

Traktatie met muisjes



Maak het met muisjes          
Met het vouwsel van de muisjes kun je verschillende leuke decoraties maken.
1. Traktaties met lekkere stukjes kaas (vlug opeten, anders doet de muis het)
2. Verjaardagskaart met verschuifbare centimeter.(Kopieer een deel van een centimeter op stevig karton, en knip het uit.)
3. 2 verliefde muisjes.
Nodig:
*3 velletjes origamipapier: dubbelzijdig gekleurd * 2 A5 kaarten * satéprikker * transparante stickerletters (S243T)* sticker ‘Gefeliciteerd” *centimeter op karton  * oogjes: 4mm 4x (voor de verliefde muisjes) – 6mm 4x (voor de prikker en de schuifkaart. *zwart koord 25 cm * vouwvoorbeeld * stukje lijmsheets voor het opplakken van de oogjes.
Werkwijze:
Satéprikker en kaart ‘JARIG’
Snijd het origamipapier. Vouw het lijf van 7½ x 7½ cm, het hoofd van 6 x 6 cm, en de oren van 3 x 3 cm. Plak de delen aan elkaar. Plak de staart (8 cm) tussen, of achter het muisje. Plak de satéprikker ertussen, rijg er dan de kaas aan(leg eerst de prikker een poosje in het water, dan rijgt het makkelijker.)
JARIG: Vouw de kaart dubbel, snijd aan de voorkant een strook van 3½ cm af, plak er een smal strookje origamipapier achter. Haal de letters van het stickervel, en plak ze op origamipapier. Knip de letters, en plak ze op de kaart met stukjes foamtape (3 mm). Druk de oogjes stevig op de lijmsheets, en plak ze dan op de muisjes. Plak de centimeter onder het hoofd, en plak het hoofd op de kaart. Knip het lijfje aan de bovenkant een stukje open, en rijg het lijfje aan de centimeter. Het lijfje kan dus heen en weer schuiven.
Verliefde muisjes.
Vouw de lijfjes van 5 x 5 cm, de hoofdjes van 4 x 4 cm en de oren van 2 x 2 cm. Plak de muisjes op de kaart. Smeer de staartjes (8 cm) in met fotolijm, en druk ze stevig op de kaart. Vorm er een hart van. Wrijf later de overtollige lijm voorzichtig weg. Kleur de sticker in de gewenste kleur met behulp van een identipen, en plak ‘m op de kaart.
Vouwmodel: Zsuzsanna Kricskovics  Tekeningen : Gerard Lurvink







Geen opmerkingen:

Een reactie posten