dinsdag 14 maart 2017

GROETEN UIT HOLLAND









Nodig:
  • 3 vel dubbelzijdig gekleurd origamipapier 15 x 15 cm   en 6 theezakjes
  • Knipvel Holland 2018 en 2019 , stickervel letters
  • Vierkante kaart crème, huidkleur, blauw, paars, geel en bruin.
  •  splitpennen,  stuk stevig karton (voor de rondjes)

Werkwijze:    
 





Onderkant molen: 10 x 5 cm. Vouw de middellijn, en vouw de dalvouw lijnen. Vouw de zijpunten naar het midden. Draai het papier om.



Bovenkant molen: 10 x 5 cm. (Neem nu de andere kant van het papier als bovenkant) Vouw de middellijn, en vouw de dalvouw lijnen. Maak een dalvouw naar rechts, een ½ cm van de middellijn af. Vouw weer terug tot op de middellijn. Herhaal stap 5 en 6 aan de andere kant. Je kunt de voorkant gebruiken (zie bruine molen) maar je kunt ook de andere kant als voorkant nemen( zie rode molen). Plak de onderkant en de bovenkant van de molen aan elkaar vast.



De wieken:  Snijd 2 velletjes van 5 x 5 cm. Snijd ze diagonaal door. Vouw de dalvouw lijn. Vouw de dalvouw lijn naar boven, zoals aangegeven. Vouw de andere 3 wieken. Haak de wieken in elkaar, en zet ze vast met een beetje fotolijm. De 4e molen wordt gemaakt met het overgebleven origamipapier.



Afwerking: Snijd, knip of pons uit het stukje karton 2 cirkels van 14 mm. Plak er 1 achter de wieken, en 1 aan de bovenkant van de molen. Pons dan in beide een gaatje. Bevestig de wieken aan de molen met behulp van de splitpen. De wieken kunnen nu draaien. Snijd de crème en huidkleur kaart in de maat 13 x 13 cm. Rond de hoeken eventueel af met een afrond ponsje of billen pons. Plak de molen op, plak alleen het onderste deel op de kaart, zo kunnen de wieken op de kaart blijven draaien. Knip uit reststukjes origami papier een raam en een deur, en plak ze op de molen. Knip de plaatjes uit het knipvel, werk ze op in 3D en plak ze op de kaart. 


 



Plak de vierkante kaart op de dubbelgevouwen vierkante kaart. Maak tot slot een leuke tekst met het letter stickervel.



Tip: Vouw de molen eens van theezakjes. Snijd 6 velletjes in de maat 4,5 x 4,5 cm.  De onderkant en de bovenkant van de molen bestaan nu steeds uit 2 delen. Volg verder het vouwdiagram zoals aangegeven staat.