vrijdag 10 april 2015

GEVOUWEN BLOEMETJE MET EEN VERRASSING (VOOR MAMA) Voor Moederdag       Bloemetje met verrassing   


Bloempotje
Nodig: klein bloempotje, acrylverf geel en groen, verfkwast, lijmlak, kleine servet afbeelding,
sponsje, zaadjes b.v. van tuinkers of afrikaantjes.
Werkwijze: Verf het bloempotje met gele acrylverf, en laat het drogen. Spons met een stukje van een keukenspons en groene acrylverf stipjes op het potje. Laat het drogen. Scheur uit een servet enkele (bloem) afbeeldingen en plak ze op met behulp van de lijmlak. Lak het hele potje nog een keer goed af.
Bloem en blad:
Nodig: stevig origamipapier 12 x 12 cm (bloem) en 15 x 15 cm (blad)
Bloem:1. Vouw de diagonalen, draai het papier om en vouw dan de 2 rechte lijnen, maak er dan de dubbele driehoek van. 2. Vouw de zijpunten langs de middellijn naar boven. 3. Vouw de zijpunten tot de middellijn. 4. Vouw de bovenste punten om. 5. Vouw ze nog eens om, en stop ze dan in de opening van de driehoekjes. 6. Herhaal stap 2 t/m 5 aan de andere kant. 7. Pak de zijkanten vast, blaas door het gaatje, net zolang tot de bloem mooi bol is.
Blad:  1. Vouw de diagonale middellijn, en vouw de zijkanten naar de middellijn. 2. Vouw de zijkanten naar de middellijn. 3. Vouw nogmaals de zijkanten naar de middellijn. 4. Vouw het geheel naar boven dubbel. 5. Vouw het nu dubbel van links naar rechts. 6-7. Trek het steeltje naar buiten.
Afwerking:
Stop enkele bloemzaadjes, in een klein dotje natgemaakte watten, en duw het in het gaatje van de gevouwen bloem. Vouw de steel van het bloemblad 1x dubbel, en duw het in de bloem.
Vul het bloempotje met potaarde, en duw de gevouwen bloem erin. Geef het water. Eventueel kun je nog wat losse zaadjes in de potaarde stoppen, naast de bloem.
Je cadeautje voor Moederdag is nu klaar.
Hang er nog een briefje aan, waarin je schrijft, dat het bloemetje elke dag een beetje water moet hebben. Na een weekje zal mama de verrassing ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten