zondag 3 december 2023

Het feest van Sinterklaaas deel 2






 
Fredje Vouwbeen en de kabouters   Het feest van Sinterklaas   deel 2

In het grote huis van Sinterklaas is het een drukte van belang. Overal staan cadeautjes,  inpakpapier, jute zakken, en pietjes rennen heen en weer.

In de pietenkeuken ruikt het heerlijk naar pepernoten.
Daar komt de postpiet aan met een grote zak met post.
Hij gooit de zak voor de voeten van Sint om, en wel duizend brieven vallen eruit.

Oh oh  zegt Sint. Wat veel, Piet. Als ik het allemaal maar op tijd klaar krijg.
Maar Sinterklaas, wij helpen U toch.  En in een mum zitten er wel 10 Pieten om Sinterklaas heen die de brieven openmaken en lezen, en opschrijven in het grote boek.
Na een uurtje zijn ze klaar.

Maar!!  dan ziet kleine pietje nog iets voor de voeten van Sint liggen. Een heel klein envelopje.
Sint Sint..   roept pietje.  Hier is nog een envelop, en die is nog niet opengemaakt.  
Hee er zit een mini mini briefje in, roept Pietje.
Niemand kan lezen wat er op staat. Zo klein is het.

Sint Sint  hier… een vergrootglas. Iedereen zit nu doodstil om de Sint heen.
Dag Sinterklaas, staat er. U kent me wel, ik ben Fredje Vouwbeen.        Al een half jaar woon ik bij de kabouters, en ze hebben nog nooit bezoek van U gehad. Kunt u ook een keertje bij ons komen?

Sint leest alle wensen. Aan de slag Pieten!! Daar moeten we natuurlijk naartoe. Zoek alles bij elkaar. Dan kan ons kleine Pietje het wel gaan brengen. De volgende dag gaat pietje op weg.

Grote Piet heeft ‘m met de helikopter tot het bos gebracht. Pietje loopt alleen verder.  Ja, daar ziet hij al de paddenstoelen met de schoorstenen en de ramen. Vlug klimt Pietje op het dak van de grootste paddenstoel. Hij zwaait zijn benen in de schoorsteen, en hij wil zich langzaam verder laten zakken.
Maar dan ooh  ohh.  Pietje zit klem. Wat nu?  
Help Help!! Maar het is doodstil in het bos. Niemand hoort Pietje roepen.…

Opeens .. wat hoort Pietje daar? Gezang. Het lijkt wel of het steeds dichterbij komt. Het zijn de kabouters en Fredje, die terugkomen van hun werk in het bos. Pietje roept nu weer zo hard als hij kan: Help Help !!!!!  hij krijgt het nu echt benauwd.

De kabouters kijken verschrikt. Wie zit er boven op het dak van Fredje’s huis? Een klein mannetje  met een grote muts. En naast de schoorsteen staat een grote jute zak. Fredje weet natuurlijk meteen wie dat is.  Hee Pietje, roept Fredje  Wat doe je nou dan toch ??   Dat is toch veel te klein om door te klimmen. 

Ja snikt Pietje  maar zo.hoo doehoe ik het toch altijdddd. 
Rustig maar, zegt Fredje, Ik heb wel een idee: kabouters  hou mij vast, roept ie  en dan steekt hij zijn vouwbeen omhoog. Pakken… Pietje!  Pietje pakt het vouwbeen stevig vast. Fredje en de kabouters lopen heel langzaam achteruit.
Fredje trekt stevig aan het vouwbeen en dan ineens: Floep!! Pietje vliegt de schoorsteen uit. En valt op het dak. Wat is hij opgelucht.
Vlug klimt hij het dak af. 
De kabouters staan nu allemaal om Pietje heen.  Pietje krijgt snel een glaasje water voor de schrik, ja en dan…     laat ie natuurlijk gauw zien wat er in die grote zak zit.
Wat zijn de kabouters blij.  Een nieuwe hark, een bezem, zelfs de mondharmonica. En helemaal onderin zit…. Een nieuw vouwbeentje. Iedereen is blij.
Nadat ze samen met Pietje nog wat pepernoten hebben gegeten, zwaaien ze Pietje uit. Hij kan natuurlijk niet al te lang blijven.

Tot ziens  tot volgend jaar!!!    Ja… roept Fredje.  En dan niet meer door de schoorsteen he!!!
Pietje lacht.. maakt een duikeling in het bos en…. Weg is ie.

Vouw de pietenmuts









Geen opmerkingen:

Een reactie posten